• 100% Biologisch
  • Geen kleur- of smaakstoffen
  • Gèèn verzendkosten
  • Niet goed? Geld terug!
Direct hier bestellen

Over tarwegraspoeder

Tarwegraspoeder

Tarwegraspoeder is een onderdeel van de superfood trend van een jaar of 4-5 geleden geïntroduceerd door een aantal partijen in Nederland. Tarwegras wordt gekweekt door middel van kiemen. Deze kiemen zijn jonge groene plantjes die afstammen van de tarwekorrel. Het tarwegras moet worden geoogst voor het gewas stengels ontwikkelt, zodat het zijn maximale voedingswaarde heeft.

 
De voordelen van het gebruik van tarwegras zijn:

  • Geeft een energiebooster
  • Bevat 90% va de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen
  • Het is cholesterol verlagend
  • Verbetert de huid en spierspanning
  • Bevordert je algemene gezondheid
  • Ondersteunt uw dieet en helpt bij gewichtsverlies

 
Hieronder wordt een korte uitleg gegeven waarvoor welke voedingswaarde zorgt.
 
Tarwegraspoeder bevat diverse soorten vitamines, mineralen, vezels, aminozuren, enzymen, eiwitten en chlorofyl. Het menselijke lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken met uitzondering van vitamine D. Vitamines zorgen ervoor dat de mens minder vatbaar is voor ziektes en zorgt voor de groei, herstel en het goed functioneren van het lichaam. 
 Mineralen zijn goed voor de gezondheid, normale groei en zorgen en zijn belangrijk voor het herstel na ziekte. Mineralen zitten in bijvoorbeeld melk, kaas, vis, fruit en noem maar op. Mineralen zijn er in verschillende soorten zoals zink, natrium, koper, kalium, ijzer, calcium etc. 
 
Vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering en een goede darmwerking. Er zijn twee soorten vezels namelijk vezels die niet kunnen worden afgebroken door de darm en vezels die wel kunnen worden afgebroken in de darm. Vezels zitten in haver, pindakaas, spruitjes, havermout, brood en noem maar op.
 
Aminozuren zijn de bouwstenen van de eiwitten. Deze zuren spelen een grote rol in fysiologische processen op het gebied van energie, herstel, stemming, hersenfuncties, spier en krachtonwikkeling maar ook bij het verliezen van vet. Aminozuren vind je in sesam, zaden, eieren, bananen, rogge etc.
 
Enzymen zijn belangrijk om bepaalde chemische reacties mogelijk te maken zoals voedsel omzetten in warmte en energie. Enzymen zijn te vinden in bijvoorbeeld ananas, zuurkool, zeewier en mango.
 
Chlorofyl zorgt voor een reinigende werking voor bepaalde organen zoals de lever en de darmen. Daarnaast zorgt het ook voor een goed evenwicht tussen basen en zuren in het bloed en heeft het een bloedzuiverende werking.
 
Door het gebruik van tarwegraspoeder krijg je in één keer alle vitaminen, mineralen en enzymen binnen.Weergave:
 
Geen producten aanwezig

 


Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel beginnen