• 100% Biologisch
  • Geen kleur- of smaakstoffen
  • Gèèn verzendkosten
  • Niet goed? Geld terug!
Direct hier bestellen

Tarwegraspoeder

Tarwegraspoeder is een onderdeel van de superfood trend van een jaar of 4-5 geleden

geïntroduceerd door een aantal partijen in Nederland. Tarwegras wordt gekweekt door middel van kiemen. Deze kiemen zijn jonge groene plantjes die afstammen van de tarwekorrel. Het tarwegras moet worden geoogst voor het gewas stengels ontwikkelt, zodat het zijn maximale voedingswaarde heeft.

Tarwegraspoeder bevat diverse soorten vitamines, mineralen, vezels, aminozuren, enzymen, eiwitten en chlorofyl. Het menselijke lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken met uitzondering van vitamine D. Vitamines zorgen ervoor dat de mens minder vatbaar is voor ziektes en zorgt voor de groei, herstel en het goed functioneren van het lichaam.

Mineralen zijn goed voor de gezondheid, normale groei en zorgen en zijn belangrijk voor het herstel na ziekte. Vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering en een goede darmwerking. Er zijn twee soorten vezels namelijk vezels die niet kunnen worden afgebroken door de darm en vezels die wel kunnen worden afgebroken in de darm.

Enzymen zijn belangrijk om bepaalde chemische reacties mogelijk te maken zoals voedsel omzetten in warmte en energie. Chlorofyl zorgt voor een reinigende werking voor bepaalde organen zoals de lever en de darmen. Daarnaast zorgt het ook voor een goed evenwicht tussen basen en zuren in het bloed en heeft het een bloedzuiverende werking.

Tarwegras is aangetoond de beste alkalische voeding van het plantenrijk te zijn – nog beter dan broccoli en spinazie. Voeding met een hoge alkalische waarde zijn handig voor het behouden van de juist pH balans in het lichaam, wat een indicator is voor algehele welzijn en gezondheid.

Voordelen
Tarwegras bevat veel vitaminen zoals A, C, D, K en B-complex. Door de vitaminen en mineralen krijgt het lichaam een energie-boost en zorgt het een toename van de weerstand. Daarnaast draagt tarwegras bij aan elk afvaldieet doordat een portie (3 gram) gelijk is aan 0,750 kilogram groenten. Door elke dag tarwegras te drinken zal het hongergevoel afnemen.

Verschil

Wat is het verschil tussen tarwegras, gewoon gras en dagelijkse voeding?
Tarwegras wordt gekweekt door middel van kiemen. Deze kiemen zijn jonge groene plantjes die ontspruiten uit de tarwekorrels. Een 'complete voeding', ze bevatten namelijk alle essentiële voeding voedingsstoffen die met behulp van de aanwezige enzymen worden geabsorbeerd. Dr GH Earp-Thomas, een gevierde Amerikaanse wetenschapper en diëtist, isoleerde meer dan honderd elementen uit tarwegras en kwam tot de conclusie dat tarwegras het beste van alle grassoorten en een complete, uitgebalanceerde voeding op zich is.

Andere bladgroenten zijn minder goed en smakelijk in natuurlijke vorm vergeleken met tarwegras. Het verbetert de gezondheid door hoge dosis voedingswaarden. Tarwegras is de krachtigste bron van belangrijke voedingsstoffen uit de natuur! Kunstmatig geproduceerde/geformuleerde supplementen bevatten vaak een tekort aan voedingsstoffen en met name enzymen en aminozuren. Enzymen en aminozuren zorgen ervoor dat de cellen in het lichaam voedingsstoffen absorberen. Bij een tekort aan deze bouwstoffen gaan veel van de voedingsstoffen verloren. Tarwegras is in natuurlijke vorm beter dan synthetische vitaminen en supplementen.

Gebruik

Tarwegras is verkrijgbaar in poedervorm, capsules en in sap. Tarwegrassap wordt oraal geconsumeerd in de vorm van sap of opgelost in water. Voor een gemiddeld persoon is ongeveer 3 gram per 275 ml water de algemene dosering. Net als bij de meeste groenten is het consumeren van Tarwegras op zijn verst de beste manier om alle mineralen in de plant tot je te nemen.

Hoeveel Tarwegras moet worden ingenomen en hoelang?
Onderzoekers adviseren dagelijks 40 gram vers tarwegras in te nemen voor minimaal 1 maand. 40 gram vers tarwegras produceert 3 gram tarwegraspoeder. Binnen 1 week na het beginnen van de behandeling worden al positieve resultaten gemerkt.

Is tarwegraspoeder ook geschikt voor kinderen?
Girme's tarwegraspoeder is veilig en kan worden geconsumeerd door kinderen vanaf 2 jaar. Het beste is om te beginnen met een 1/4 van een maatlepel en langzaam opvoeren naar dagelijks een volle lepel. desgewenst kan er naar smaak een beetje honing worden toegevoegd of door voedsel worden vermengd.

Zijn er bijwerkingen na het innemen van tarwegraspoeder?
Er zijn geen bijwerkingen bekend omdat Girme's tarwegraspoeder een natuurlijk, 100% biologisch product is. Sommige mensen kunnen gedurende de eerste dagen van de behandeling zich een beetje misselijk voelen of een onregelmatige stoelgang hebben maar dit verdwijnt vanzelf als het lichaam gewend raakt aan het tarwegraspoeder.

Hoe helpt tarwegraspoeder bij het afvallen?
Girme's tarwegraspoeder is een natuurlijk, veilig en krachtige hulp bij afvallen. Het onderdrukt het hongergevoel en stimuleert metabolisme en bloedcirculatie. Bij afvallen hoort een aangepast dieet en dit zorgt er vaak voor dat er niet voldoende voedingsstoffen in het lichaam komen. Veel mensen voelen zich hierdoor vaak zwak en krijgen nog meer trek in deze fase. Op deze manier is een dieet moeilijk vol te houden. Door de perfecte balans van essentiële aminozuren en voedingsstoffen helpt tarwegras bij dit tekort.

Verpakking

Hoelang is tarwegraspoeder houdbaar?
Girme's tarwegraspoeder wordt na het verwerkingsproces geseald verpakt en direct wereldwijd gedistribueerd. Het tarwegraspoeder heeft dan een optimale houdbaarheidsdatum en het beste te gebruiken binnen 12 maanden vanaf de verpakkingsdatum. Wij adviseren het tarwegraspoeder binnen 6 weken na het openen van de verpakking te consumeren.

Is tarwegraspoeder ook verkrijgbaar in grootverpakking?
Nee. Wij leveren uitsluitend 100% biologisch tarwegraspoeder en dit is na het openen van de verpakking maximaal 6 weken houdbaar. Dit in tegenstelling tot (chemisch) bewerkte varianten. Hierna verliest het, geleidelijk aan, al zijn essentiele voedingsstoffen.

Voedingswaarden

Bevat tarwegraspoeder evenveel voedingsstoffen als vers tarwegras?
Ja. Het consumeren van tarwegraspoeder is veel makkelijker dan het bereiden van een shot tarwegras sap. Het door ons geleverde tarwegras is verkregen door middel van het drogen van vers tarwegras (zonder het gebruik van machines) in afgeschermde buitenruimtes bij een tropische temperatuur. Hierna wordt het gedroogde gras vermalen tot een fijn poeder. Dit proces wordt met de grootste zorg gedaan om wrijving en verhitting te voorkomen. Dit kan zorgen voor een verdamping of vermindering van de belangrijke voedingsstoffen. Een maximale hoeveelheid aan voedingswaarden en vezels blijven op deze manier behouden.

Tarwegras is beschikbaar in verschillende vormen: sap, poeder en pil. Welke is de beste?
Tarwegras staat bekend om in te nemen als sap. Deze omslachtige, dure manier van innemen past nauwelijks in deze tijd waarin de meeste mensen gebrek aan tijd, ruimte en kennis hebben om het zelf te kweken. Verder is vers gras beperkt houdbaar en elke dag een shot tarwegras sap kopen is erg duur. Hierdoor is bewezen dat de poedervorm een gemakkelijkere en effectievere manier van innemen is.

Voordelen van tarwegraspoeder vs. sap
Tarwegraspoeder is makkelijk te vervoeren en is langer houdbaar tarwegraspoeder heeft evenveel belangrijke voedingsstoffen als vers tarwegras. Tarwegras poeder heeft een grotere hoeveelheid aan vezels dan vers sap omdat bij sap de vezels eruit worden gefilterd. Tarwegras poeder heeft dezelfde therapeutische werkzaamheid als vers tarwegras 1 theelepel, ongeveer 3 gram staat gelijk aan 40 gram vers tarwegras 1 theelepel kost minder dan 40 gram vers tarwegras.

Voordelen van tarwegraspoeder vs. pilvorm
Tarwegraspoeder is natuurlijk; bij de productie van pillen komen vaak meer machines kijken en er worden chemische bindmiddelen gebruikt De voorgeschreven hoeveelheid van 3 gram poeder (40 gram vers tarwegras) staat gelijk aan ongeveer 6 pillen (0.5 gram p.s.) per keer. De meeste mensen kunnen dergelijke hoeveelheden niet innemen en krijgen daarom niet de gewenste resultaten.

Als het poeder voor het innemen wordt gemixt in een glas water hervormt zich de stof chlorofyl die in vers tarwegras voorkomt. Het wordt beter opgenomen in het lichaam. In pilvorm is dit niet het geval.

 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel beginnen